Underjordisk lysfest med Luciaoptog og natur-trylleri

DAGENS PROGRAM:

10:00: Minerne og udstillingerne i velkomstbygningen og Kildetårnet åbner
11:00: De 3.000 levende lys bliver tændt - og du må hjælpe til
13:30 Luciaoptog med Klarup Skole Kor
14.00 Trylleshow med Gustav Erth 

15:30 Luciaoptog med Klarup Skole Kor


Som noget nyt kan billetter købes på forhånd HER.
Det vil dog også være muligt at købe billetter i døren.

Vi opfordrer til at ankomme i god tid inden Lucia-optogene.

 

 

Luciaoptog og natur-trylleri under jorden

 

Lige siden 1980’erne har det været en populær tradition at gå under jorden i årets mørkeste tid for at fejre Sankta Lucia. Atter nye årgange af hvidklædte piger har gennem tiderne spredt både glæde og gåsehud blandt publikum, når de er vandret syngende gennem Thingbæk Kalkminer. Men nu er det tre år siden, vi sidst har oplevet det smukke optrin i grotterne. På grund af corona-epidemien måtte piger fra Klarup Skoles kor gå Lucia udendørs sidste år og i vinteren 2020 var lysfesterne helt aflyst. 

 

Pia Juul, der leder Klarup Skoles kor, meddeler, at både hun og pigerne glæder sig vildt til at tage traditionen med de underjordiske Luciaoptog op igen. Det sker søndag den 11. december, som starter med, at virkelystne gæster kan hjælpe med at tænde de 3.000 fyrfadslys, som også er en vigtig del af traditionen. Når de blafrende lys har forvandlet minerne til en eventyrlig grotte, høres klare stemmer fra minens indgang, hyggesnakken forstummer og man træder tilbage for at give optoget plads. ”Straks efter, at pigerne har sunget den sidste strofe i minerne, sikrer vi os, at Klarup Skoles kor kan komme igen næste år. For de gør det rigtig godt”, fortæller Rebildcentrets leder, Niels Moes.

 

Efter Luciaoptoget er der tradition for et indslag, som underholder især børn – og her prøver Rebildcentret gerne nye navne af. I år kommer Gustav Urth, som optræder med konceptet Naurtryl. I en god blanding af viden, humor og fascination af naturen fortæller Gustav skøre natur-historier ved hjælp af trylleri. Magien breder sig, og både børn og voksne bliver klogere på dyr, fugle og planter. Gustav brænder for at formidle viden om naturen og gør det lige i øjenhøjde med sit publikum. 

 

”Fokuspunktet i mine shows er, at børnene skal lære noget, de skal blive klogere og fascineret, men dér hvor jeg synes, det virkelig rykker, det er, når jeg ser, at de griner. Jeg læste engang i en bog, hvor en klog mand sagde, at hvis du kan få folk til at grine, så lytter de, og så kan du fortælle dem næsten alt, og det synes jeg er smukt.” fortæller den unge naturtryller.

 

Eftermiddagens program afsluttes med endnu et Luciaoptog med de dygtige sangere fra Klarup Skoles kor.
I Kildetårnet og Rebildcentrets velkomstbygning kan gæsterne fordybe sig i udstillinger om kalk, kilder, kunst og kold krig frem til kl. 17. Siden sidste jul er den store udstilling om Regan Vest og Den Kolde Krig blevet opdateret med nye effekter og historier.

 

Hvis du ikke kan komme til lysfesten den 11. december, er der en chance igen 2. juledag. Den 26. december stiller Rebildcentrets medarbejdere og frivillige igen 3.000 lys op, som du kan hjælpe med at tænde. Om eftermiddagen spiller en af Danmarks dygtigste violinister, Klaus Pindstrup, som tilmed er lokal, i minerne, hvorefter sangerinden Cathrine Benedikt opløfter sin smukke røst.
 


 


 

 

 

PLADS TIL BESKRIVELSE